Pakiet PREMIUM
Pakiet premium - cena do uzgodnienia
Powitanie gości lampką szampana.
Zupy:
– tradycyjny rosół staropolski z makaronem
– aksamitny krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
– toskańska zupa pomidorowa z mozzarellą i prażonymi pestkami dyni
Dania główne serwowane na półmiskach (2,5 porcji mięsa na osobę):
– 3 gatunki mięs do wyboru:
- roladka nadziewana szpinakiem i serem feta
- soczysty filet z kurczaka z ananasem
- kruche polędwiczki z kurkami
– 2 rodzaje sosów
Dodatki (dwa do wyboru):
– tradycyjne ziemniaki gotowane z masełkiem i koperkiem
– talarki ziemniaczane
– frytki
– ryż
Surówki (trzy do wyboru):
– surówka z białej kapusty z warzywami
– surówka z marchewki i jabłka
– surówka z białej kapusty z czosnkowym akcentem
– tradycyjna surówka z kapusty kiszonej
– kapusta pekińska z porem i selerem
– buraczki z zielonym groszkiem
– mizeria ze śmietaną
– sałata grecka
Pierwsza kolacja (jedno danie do wyboru):
– filet drobiowy zapiekany w duecie serów z fasolką szparagową, serwowany ze smażonymi kluseczkami i surówką
– polędwiczki faszerowane delikatnym mięsem drobiowym i borowikami, w sosie, serwowane z kaszą gryczaną i tradycyjną kapustą czerwoną
– filet drobiowy z pieczarkami zapiekany serem, serwowany z ryżem i surówką
– naleśniki po francusku z pieczarkami zapiekane serem (dekorowane ketchupem i szczypiorkiem), serwowane z zestawem surówek
Druga kolacja (jedno danie do wyboru):
– zupa meksykańska z wołowiną
– zupa gulaszowa
– tradycyjny polski bigos
Trzecia kolacja (jedno danie do wyboru):
– barszcz czerwony:
- z pasztecikiem
- z paluchami z ciasta francuskiego
- michą pierogów (do wyboru: ruskie, z mięsem, z kapustą, ze szpinakiem)
– polędwiczki w cieście francuskim
– żurek z jajkiem i kiełbasą
Zimna płyta na stołach:
– półmisek mięs pieczonych, wyrobów wędliniarskich i serów
– sałatka brokułowa
– sałatka meksykańska
– sałatka z fetą i marynowanymi pieczarkami
– mini tortillki
– śledź po cygańsku / śledź japoński
– babeczki z musem
– schab w galarecie
– galaretka drobiowa
– chleb i masło
Szwedzki bufet:
– kompozycja ze świeżych owoców ułożona na lustrze
– selekcja ciast własnego wypieku
Kawa, herbata, zimne soki serwowane w dzbankach - bez ograniczeń
Dodatkowo płatne:
– tort weselny
– ciasta do paczek dla gości
– puchar lodowy ze świeżymi owocami i bitą śmietaną
– napoje butelkowe